Продукти:
- 180 г брашно
- 180 г кафява захар
- 140 г краве масло
- 2 големи ябълки
- 3 яйца М или 2 L
- 80 г стафиди
- 10 г бакпулвер
- 1 лимон
- 1/2 ч. л. канела
- 2 с. л. ром
Приготвяне:
Стафидите се накисват с рома и малко вода за 30 минути.
Кравето масло се разтопява и се оставя да се охлади.
Ябълките се обелват, нарязват се на малки кубченца и се поливат със сока на лимона.
В купа се смесват брашното, захарта, канелата и бакпулвера. Към тях се прибавят яйцата (не се разбиват предварително) и охладеното краве масло. Сместа се разбърква до еднородност.
Добавят се настърганата лимонова кора, ябълките и стафидите.
Сместа се изсипва в тава постелена с хартия с размер 26 см в диаметър.
Сладкишът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна 20-25 минути.
Изстива върху решетка с хартията.
Нарязва се на кубчета и се поръсва с пудра захар.
Това е един от най-вкусните ябълкови сладкиши, които съм яла. Рецептата е на Ивана от ,,С нож и вилица в ръка" и както ние си подсладихме денят, така и вие може да го посрещнете с усмивка!
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар