Нежен, ароматен, с влажна текстура и много вкусен сладкиш, и в същото време лесен за приготвяне.
Рецептата е от тук.
Продукти:
за чийз слоя
- 400 г крема сирене или 200 г извара + 200 г крема сирене
- 30 г пудинг за варене
- 70 г пудра захар
- настъргана лимонова кора на 1/2 лимон
- 1 пак. ванилова захар
за кексовата смес
- 3 яйца
- 120 г захар
- 1 пак. ванилова захар
- 145 г брашно
- 8 г бакпулвер
- 20 г какао
- 50 г тъмен шоколад
- 80 мл вода
- 80 мл олио
- 1 шепа боровинки
Приготвяне:
Първо се приготвя чийз слоя.
Към крема сиренето се прибавя пудрата и ваниловата захар. Разбива се с миксер. Добавят се пудинга и лимоновата кора. Разбива се до хомогенност.
Сместа се поставя в пош с кръгъл накрайник с размер около 1 см.
Шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади.
Яйцата + захарта се разбиват до побеляване. На тънка струйка се добавят олиото и водата. Следва охладеният шоколад.
Брашното, заедно с бакпулвера и какаото се пресяват. Прибавят се към яйцата и се разбърква до еднородност.
Тава с размери 20/30 см се застила с хартия за печене.
Излива се кексовата смес. Заглажда се.
С помощта на поша, чийз сместа се шприцова върху кафявата смес на решетка, като се започва от външната страна. Върху бялата решетка се разполагат боровинките и върху тях се поставя още малко от сместа. Ето тук, може да видите оригиналната рецепта, която е без боровинки, но е с постъпкови снимки, които ще ви улеснят при приготвянето на сладкиша.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор 30-35 минути.
Дори и да ви се вижда мек сладкишът, не го печете повече, за да не стане сух.
Оставя се да се охлади в тавата, която е печен. Изважда се заедно с хартията и се поставя на решетка до пълното му изстиване. След това внимателно се освобождава от хартията.
Оставя се да се охлади в тавата, която е печен. Изважда се заедно с хартията и се поставя на решетка до пълното му изстиване. След това внимателно се освобождава от хартията.
Да ви е сладко!
Пролет е...! Бъдете усмихнати и си повтаряйте, че най-доброто предстои!
Коментари
Публикуване на коментар