Бонбони Гараш



Честит празник, мили дами!
Пожелавам ви безброй усмивки, много щастие, здраве, късмет, хубави емоции и винаги да сте обичани от човека, когото обичате!

Продукти:
  • 4 белтъка (120 г)
  • 150 г захар
  • 150 смлени орехови ядки
  • 100 г млечен шоколад 
  • 100 г шоколадов кувертюр
  • прахообразна златна боя 


Приготвяне:
Белтъците заедно със захарта се разбиват до побеляване и леко сгъстяване. Сместа не трябва да е плътна. 
Прибавят се смлените орехи. 
Сместа се изсипва в тава постелена с хартия за печене и се разстила на дебелина около 1/2 см. 
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-12 минути. 
Платката трябва да е мека след изпичане и леко лепкава. 
Оставя се да изстине и след това се ,,раздробява" с ръце. 
Оформят се топчета, които се поставят в хладилника за 1-2 часа.


Шоколадът се разстопява на водна баня. Охладените бонбони се топват в шоколада и се нареждат върху хартия за печене.
И последни щрихи към сладкото удоволствие, нанасяне на златната боя с четка за рисуване.
От тази доза се получават 22 бонбона с приблизително тегло - 20 грама.


Весел и щастлив празник, дами!
Бъдете обичани! :)



Коментари