Бисквитено руло с крем Муслин


Продукти:
  • 400 г обикновени бисквити Petit Beurre
за крем Муслин
  • 500 мл прясно мляко
  • 130 г захар
  • 40 г брашно
  • 40 г царевично нишесте
  • 4 жълтъка
  • 2 ванилии
  • 250 г меко краве масло

още
  • озахарени череши
  • 150 мл прясно мляко
  • 2 с. л. ром


Приготвяне:
От прясното мляко се отделя около 100 мл. Останалото мляко с половината захар и ванилията се загряват до завиране.
Жълтъците с останалата захар се разбиват до побеляване. Брашното се пресява заедно с нишестето и се прибавят към жълтъците. Разбърква се до хомогенност и се разрежда с отделеното мляко. Към сместа се излива горещото мляко. По този начин сместа се темперира. Връща се отново на котлона и се вари 4-5 минути, като се бърка постоянно с телена бъркалка. Крема става много гъст.
Изсипва се върху плосък съд, покрива се плътно със стреч фолио и се оставя да изстине на стайна температура.

Охладеният крем се разбива с миксер за 3-4 минути и постепенно към него се добавя мекото краве масло. Разбива се до пухкавост.

Върху стреч фолио се нареждат топнати за 3-4 секунди в прясното мляко, смесено с рома, бисквити - 3 броя на късата страна и 5 на дължина. Между редовете на дължина се оставя разстояние около един пръст, за по добро оформяне на рулото.
Намазва се с 1/4 от крема, нареждат се втори ред с бисквити, следва крем, бисквити и пак крем. По средата на средният ред се нареждат озахарените череши.


С помощта на фолиото от двете страни бисквитите се надигат към центъра, за да се получи триъгълник. ( ох, трудно и объркващо обяснение :) )
Рулото се завива във фолиото и се оставя за няколко часа, да доомекнат бисквитите и вкусовете се обединят.
Рулото се освобождава от фолиото и се измазва с останалият крем.
По желание може да го поръсите с натрошени бисквити и течен карамел.

Рулото е плътно и както казва моят мъж с ретро вкус. И когато правиш и искаш да опиташ много рецепти от новата мода в сладкарството, понякога се връщаш към старият вкус, с любов към човека до теб.


Да ви е сладко!

P.S. След публикация на рулото в групите имаше коментари на хората, които са правили рулото преди години и искам да допълня техният опит - когато се сглобява рулото, може да се нарежат смокини от сладко или любимо ваше сладко. А моята идея, която не изпълних, е върху крема да се разпръснат крокан и стафиди.

Коментари