Продукти за платката:
Рецептата е на Венцислава Славчева за блат шоколадов шифон кейк
- 100 г захар
- 125 г брашно
- 25 г какао
- щипка сол
- 6 г бакпулвер
- 4 жълтъка
- 65 мл олио
- 112 мл топла вода
- 2 ванилии
- 4 белтъка
- 63 г захар
Продукти за крема:
- 600 г заквасена сметана
- 150 г крема сирене
- 120 г пудра захар
- 1 пак. крем Оле шоколад на д-р Йоткер
- малини
- шоколадови пръчици
Приготвяне на блата:
В купа се смесват брашното,захарта, бакпулвера, какаото и солта.
В друга купа се поставят жълтъците, олиото, ванилията и водата. Разбиват се леко с телена бъркалка.
Белтъците + 63 г захар се разбиват до плътност.
Съединяват се течните със сухите съставки и сместа се разбива с миксер на ниска скорост 1-2 минути.
Леко се добавят белтъците до хомогенизиране на сместа.
Сместа се изсипва в тава с размери 35/30 см, постелена с хартия за печене.
Заглажда се и се пече в предварително затоплена фурна на 180 градуса 15-17 минути.
Платката се оставя да изстине в тавата. Не е нужно да се поставя върху кърпа и да се навива. Платката е мека, еластична и много вкусна.
Приготвяне на крема:
В купа се смесват заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркват се за кратко с миксер, колкото да се обединят продуктите. След това се добавя крема Оле и се разбива до хомогенност и пухкавост.
Оформяне на рулото:
Платката се изравнява, като се изрязват страничните части.
Намазва се с половината крем и се заглажда. Върху кремът се разпръскват шоколадовите пръчици и малини.
Платката се навива на руло и се оставя на студено да стегне, и вкусовете да се обединят.
С останалият крем рулото се намазва отвън и се украсява с малини.
Да ви е сладко!
Платката се оставя да изстине в тавата. Не е нужно да се поставя върху кърпа и да се навива. Платката е мека, еластична и много вкусна.
Приготвяне на крема:
В купа се смесват заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркват се за кратко с миксер, колкото да се обединят продуктите. След това се добавя крема Оле и се разбива до хомогенност и пухкавост.
Оформяне на рулото:
Платката се изравнява, като се изрязват страничните части.
Намазва се с половината крем и се заглажда. Върху кремът се разпръскват шоколадовите пръчици и малини.
Платката се навива на руло и се оставя на студено да стегне, и вкусовете да се обединят.
С останалият крем рулото се намазва отвън и се украсява с малини.
Да ви е сладко!
Приятели, имам удоволствието да споделя с вас, че за поредна година съм номинирана в четири категории на Блоговодител за най-добър блог за 2018 година.
Ако харесвате моите скромни рецепти и имате желание, може да ме подкрепите, като гласувате за моят блог!
Благодаря ви от все сърце за отделеното време и уважение!
,,Сладко удоволствие"
https://kulinarninagradi.com/nominacii/sladko-udovolstvie/7/
,,С аромат на ванилия''
https://kulinarninagradi.com/nominacii/s-aromat-na-vanilija/4/
,,Топло от фурната"
https://kulinarninagradi.com/nominacii/toplo-ot-furnata/3/
,,Гозбите на баба"
https://kulinarninagradi.com/nominacii/gozbite-na-baba/1/
https://kulinarninagradi.com/ - тук може да разгледате и подкрепите, и останалите номинирани блогъри, които цяла година се трудиха и отделиха от своето време за публикуване на прекрасните си рецепти.
Ако харесвате моите скромни рецепти и имате желание, може да ме подкрепите, като гласувате за моят блог!
Благодаря ви от все сърце за отделеното време и уважение!
,,Сладко удоволствие"
https://kulinarninagradi.com/nominacii/sladko-udovolstvie/7/
,,С аромат на ванилия''
https://kulinarninagradi.com/nominacii/s-aromat-na-vanilija/4/
,,Топло от фурната"
https://kulinarninagradi.com/nominacii/toplo-ot-furnata/3/
,,Гозбите на баба"
https://kulinarninagradi.com/nominacii/gozbite-na-baba/1/
https://kulinarninagradi.com/ - тук може да разгледате и подкрепите, и останалите номинирани блогъри, които цяла година се трудиха и отделиха от своето време за публикуване на прекрасните си рецепти.
Коментари
Публикуване на коментар