Шоколадови блокчета


Формата, която си купих е за лед, но моята фантазия като заработи, че чак ме изумява :) И какво може да се разположи в силиконова форма, освен шоколад ... и пак шоколад, а между тях да полегне лешникова пуричка.

Продукти:
(продуктите са за 10 блокчета, като от кафявият шоколад ще ви остане)
  • 100 г черен шоколад
  • 100 г млечен шоколад
  • 150 г бял шоколад
  • 70 мл течна сладкарска сметана
  • 5 лешникови пурички


Приготвяне:
Черният и млечен шоколад се натрошават. 2/3 се разстопява на водна баня. Отмества се от огъня и се добавя останалият шоколад. Разбърква се до гладкост и лъскавина на шоколада. 
Във формичките се поставя малко шоколад и се разстила с помощта на четка. Формата се поставя в хладилника до стягане на шоколада. Процедурата се повтаря. 
Белият шоколад се разстопява на водна баня. Към него се налива сметаната и се бърка до хомогенност. Сместа трябва да е леко течна. Поставя се в пош или хартиен корнет. 
От белият шоколад се поставя в кафявите черупки. 
Пуричките се нарязват с дължината на малките форми и се поставят върху белият шоколад. 
Върху тях се поставя още от белият шоколад. 
Завършва се с кафяв шоколад. 
Формата се поставя на студено до пълното стягане на шоколада. 
Шоколадовите блокчета се изваждат внимателно от формите. 
Украсяват се по желание. 


Да ви е сладко! 

Коментари