Домашните бонбони са внимание, уважение, обич и любов към хората, за които са направени. Радостта, която доставяме с тях е несравнима. Тя е усмивка, слънчев лъч в очите и топлина в душата.
Продукти:
(продуктите са ориентировъчни, взависимост от големината на формите)
- 100 г черен шоколад
- 100 г млечен шоколад
- 100-120 г домашен бадемов марципан
- бял шоколад и златна боя за украса
Приготвяне:
2/3 от нарязаните шоколади се поставят на водна баня до разстопяването им. Добавя се останалият шоколад и се бърка до получаването на гладка и лъскава смес.
В силиконови формички се поставя малко от шоколада и вътрешността се намазва с помощта на четка. Формата се поставя в хладилник, до стягане на шоколада. Поставя се втори слой шоколад.
От бадемовият марципан се взема малко и се поставя в шоколадовата черупка, като се притиска леко и заглажда.
Завършва се отново с шоколад.
Формата се поставя в хладилник, до хубаво стягане на шоколада.
Бонбоните се изваждат внимателно от формата и се украсяват с бял шоколад и златна боя.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар