Продукти:
- 18 бр. кори за баница
- 250 г сирене
- 100 г краве масло
- 50 мл олио
- 6 яйца
- 600 мл прясно мляко
- 1 ч. л. бакпулвер
Приготвяне:
От тази доза се получават 6 банички, които се разполагат и пекат в 6 гювечета.
Кравето масло се разстопява и се смесва с олиото.
Взема се един лист за баница, намазва се с мазнината, покрива се с втори лист, отново се намазва хубаво с мазнина, следва трети лист, който също се намазва, поръсва се с натрошено сирене и се навива на руло. Рулото се завива на охлюв и се поставя в намазано гювече.
Така се процедира и с останалите продукти.
Яйцата се разбиват с бъркалка, прибавят се прясното мляко и бакпулвера.
С тази смес се заливат баничките в гювечетата и отгоре се разпределя останалата мазнина. Оставят се да престоят няколко минути или докато фурната загрее на 180 градуса.
Гювечетата се поставят в загрятата фурна на ниско ниво без капачетата и се пекат 35-40 минути.
Още топли баничките се изваждат от гювечетата и се поднасят с усмивка! :)
Приятен апетит!
Рецептата е от кулинарните групи.
Коментари
Публикуване на коментар