Банички в гювечета


Продукти:
  • 18 бр. кори за баница
  • 250 г сирене
  • 100 г краве масло
  • 50 мл олио
  • 6 яйца
  • 600 мл прясно мляко
  • 1 ч. л. бакпулвер


Приготвяне:
От тази доза се получават 6 банички, които се разполагат и пекат в 6 гювечета. 
Кравето масло се разстопява и се смесва с олиото. 
Взема се един лист за баница, намазва се с мазнината, покрива се с втори лист, отново се намазва хубаво с мазнина, следва трети лист, който също се намазва, поръсва се с натрошено сирене и се навива на руло. Рулото се завива на охлюв и се поставя в намазано гювече. 
Така се процедира и с останалите продукти. 

Яйцата се разбиват с бъркалка, прибавят се прясното мляко и бакпулвера. 
С тази смес се заливат баничките в гювечетата и отгоре се разпределя останалата мазнина. Оставят се да престоят няколко минути или докато фурната загрее на 180 градуса.
Гювечетата се поставят в загрятата фурна на ниско ниво без капачетата и се пекат 35-40 минути. 
Още топли баничките се изваждат от гювечетата и се поднасят с усмивка! :) 


Приятен апетит! 


Рецептата е от кулинарните групи.  

Коментари