Зимна супа с телешко месо


Рецептата ме грабна от раз...хем е телешко варено, хем не е... и наистина вкусът се доближава до класическо телешко варено, но тук се чувства и усеща плътност, която е засищаща и удовлетворяваща.
Николай Пенев е дал супата с телешки джолан, но аз имах телешко месо и съответно я направих с него. Предполагам, че с джолана супата ще е още по-вкусна. Също така не сложих и от всичките дадени подправки.
Благодаря на Николай Пенев от Nikolay' Kitchen за чудесната рецепта, която сгря душата ни и внесе уют в дома ни!

Продукти:
  • 400 г телешко месо
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 2 стръка целина
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • черен пипер
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 с. л. брашно 
  • магданоз
  • дафинов лист
  • 3 картофа

Приготвяне:
В тенджера под налягане се сваряват месото, лука и морковите нарязани на едро, целината, дафиновият лист и черния пипер, като се посоляват на вкус.
Месото и зеленцучите се изваждат и бульона се прецежда.
В тенджера се разтопява маслото и се запържва брашното. Залива се с бульона. Добавят се доматеното пюре, червеният пипер и обелените и нарязани на кубчета картофи.
Ястието се готви до омекване на картофите.
Добавят се свареното месо и зеленчуци, които предварително се нарязват на по-малки парчета.
Супата се оставя на котлона да ..клокне" и се поръсва с нарязаният магданоз.

Сервирайте с препечени филийки, голяма усмивка и добра дума! :)


Приятен апетит!




Коментари