Продукти:
- 1.200 г цяло парче свинско месо от бут
- 60-70 г кашкавал
- 150 г топено сирене
- 3-4 гъби печурки
- 1 морков
- 3 големи картофи
- сол
- черен пипер
- 1 с. л. сухи зеленчуци
- олио
Приготвяне:
В измитото и подсушено месо се правят дълбоки разрези, като разрезите не стигат до долу.
Получените ,,джобове" се овкусяват със сол, черен пипер, олио и сушените зеленчуци.
Внимавайте със солта, защото кашкавала и топеното сирене са солени.
В разрезите се поставят тънки ленти от моркова, нарязаните гъби, ленти кашкавал и топеното сирене.
Месото се поставя в тава с малко олио и покрай него се нареждат кубчета картофи и останалият морков. Налива се около 500 мл вода и 150 мл бяло вино.
Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Пече се 30 минути на 200 градуса и след това още 1 час на 180 градуса.
Когато месото е готово, фолиото се премахва и ястието се запича още 10 минути до хубава коричка.
Рецептата е на Nadia Cvetkova с мои леки изменения.
Коментари
Публикуване на коментар