Свинско печено хармоника


Продукти:
  • 1.200 г цяло парче свинско месо от бут
  • 60-70 г кашкавал
  • 150 г топено сирене
  • 3-4 гъби печурки
  • 1 морков
  • 3 големи картофи
  • сол
  • черен пипер
  • 1 с. л. сухи зеленчуци
  • олио

Приготвяне:
В измитото и подсушено месо се правят дълбоки разрези, като разрезите не стигат до долу. 
Получените ,,джобове" се овкусяват със сол, черен пипер, олио и сушените зеленчуци. 
Внимавайте със солта, защото кашкавала и топеното сирене са солени.
В разрезите се поставят тънки ленти от моркова, нарязаните гъби, ленти кашкавал и топеното сирене. 
Месото се поставя в тава с малко олио и покрай него се нареждат кубчета картофи и останалият морков. Налива се около 500 мл вода и 150 мл бяло вино.

Тавата се покрива с алуминиево фолио. 
Пече се 30 минути на 200 градуса и след това още 1 час на 180 градуса. 
Когато месото е готово, фолиото се премахва и ястието се запича още 10 минути до хубава коричка. 


Рецептата е на Nadia Cvetkova с мои леки изменения. 

Коментари