Тиквеник Елхички

Честита, мирна и щастлива 2019 година!

Нека годината ни бъде добра, благодатна, изпълнена с любов и обич необятна!
Нека бъдем всички малко по-добри и Бог делата ни дано благослови!



Безгранично е въображението и креативността на хората... от начин на сгъване на красиви салфетки във форма на елхички, да се родят щрудели и солени банички с тази форма. Благодаря на Дарето и Катето за страхотната идея, от която се възползвах и направих моят различен, хрупкав и вкусен тиквеник.


Продукти:
  • 400 г кори за баница (15 бр.)
  • 500 г настъргана тиква
  • 200 г захар
  • 100 г натрошени орехи
  • 1/2 ч. л. канела
  • 100 мл олио

Приготвяне:
Олиото се загрява в голям тиган, добавя се настърганата тиква и се задушава до омекване. Прибавя се захарта, като готвенето продължава до нейното разстопяване. Добавят се орехите и канелата. Сместа се оставя да изстине.


Всичките кори се прегъват  и заедно се изрязват на квадрат.
Взема се един лист, като останалите се завиват с влажна кърпа, сгъва се на квадрат. Ако продължа с обяснените, ще ви объркам затова най-добре погледнете тези прекрасни момичета, как са се справили - ,,Кокона" и ,,My candi kitchen".
В полученият джоб се поставя от тиквената плънка, като с последната прегъвка на ,,елхичката" се покрива плънката.
Готовите елхички се нареждат в тава и с помощта на четка се намазват с мазнина. 
Пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути. 
Още топли се поръсват с пудра захар.


Да ви е сладко!


Коментари