Богати празнични маси... предястия, разнообразни ордьоври, печени крехки меса, уханни питки и баници, всичко полято с руйно вино и когато мислим, че нямаме място за невероятните сладкиши, които сме правили дни наред, ви предлагам за завършека на празничната трапеза тези шоколадови миниатюри.
Продукти:
- 100-150 г шоколад (млечен или черен)
- 100 мл течна сладкарска сметана
- 100 г течен шоколад
- 2 с. л. пудра захар
- 20 г какао
- 3-4 капки портокалова есенция
- зрънца нар
- златни перлички
Приготвяне:
Шоколадът изберете по ваш вкус. Може да бъде млечен, черен, а защо не и бял. Всичко е въпрос на харесване.
Избраният шоколад се разтопява на водна баня.
Вземат се листенца от роза, измиват се и се подсушават. Понеже в зависимост колко миниатюри искате да направите, затова и грамажа на шоколада може да варира.
Всяко листенце се намазва от долната страна, плътно с шоколад. Листенцата се оставят на студено да стегнат и след това се премахва зеленото листо.
Сметаната се разбива до плътност.
Течният шоколад трябва да е леко течен. Прибавя към сметаната. Разбива се до хомогенност.
Прибавят се пудрата захар и какаото. Ароматизира се с есенцията. Кремът се разбива и се поставя в пош със звездовиден накрайник.
Във всяко листенце се шприцова от крема и се украсява със зрънца нар и перлички.
Една хапка-листенце и ще се пренесете във вълшебният свят на омайната наслада.
Весели и благословени празници!
Рецептата е публикувана на прекрасното онлайн списание SO into FOOD.
Коментари
Публикуване на коментар