Продукти:
- 200 г брашно
- 110 г студено краве масло
- 80 г захар
- 60 г смлени сурови бадеми
- 1 белтък
- 1 с. л. ром
- щипка сол
и още
Приготвяне:
Брашното се пресява със солта.
Към него се прибавят захарта, нарязаното на малки кубченца масло, захарта, рома, белтъка и смлените бадеми. Замесва се меко тесто.
Поставя се, увито в стреч фолио в хладилник за 1 час.
Охладеното тесто се оформя на цилиндър с диаметър 2 см. От него се отрязват парченца, които се оформят на фитил. Краищата на фитила се събират и прищипват с пръсти. В средата се поставя цял бадем. Тук Ивана е обяснила с нагледни снимки, оформянето на сладките.
Бадемките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути.
Охлаждат се и се поръсват с пудра захар.
Източник: С нож и вилица в ръка
Коментари
Публикуване на коментар