Продукти:
- 400 г листи за баница (12 бр.)
- 1.200 кг изчистена тиква
- 2 дюли
- 3-4 ябълки
- 1 ч. л. канела
- 100 г разтопено краве масло
- 100 г лешници
- 70 г бадеми
- 360 г захар (24 с. л.)
- пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Тиквата, дюлите и ябълките се настъргват на ситното ренде. Поръсват се с канелата и се разбъркват. Сместа се разделя на 6 части.
Ядките се натрошават.
Взема се един лист за баница, намазва се хубаво с четка с разтопеното краве масло. Върху нея се поставя втори лист, който също се намазва с масло. Разпределя се 1/6 от плодовата смес, поръсва се с 4 с. л. захар и натрошени ядки.
Навива се на руло и се поставя в тава, постелена с хартия за печене.
По този начин се приготвят още 5 рула. (Подреждат се идеално в тавата от печката)
Готовите рула се намазват с краве масло.
Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса, докато рулата се зачервят. (може да отнеме около 1 час). Бавното и продължително печене е необходимо, заради суровите плодове.
Още топъл щрудела се поръсва с пудра захар.
Сервира се студен с добро настроение и слънчева усмивка!
Да ви е сладко!
Весела, слънчева и пъстра есен, приятели!
Тиквата, дюлите и ябълките се настъргват на ситното ренде. Поръсват се с канелата и се разбъркват. Сместа се разделя на 6 части.
Ядките се натрошават.
Взема се един лист за баница, намазва се хубаво с четка с разтопеното краве масло. Върху нея се поставя втори лист, който също се намазва с масло. Разпределя се 1/6 от плодовата смес, поръсва се с 4 с. л. захар и натрошени ядки.
Навива се на руло и се поставя в тава, постелена с хартия за печене.
По този начин се приготвят още 5 рула. (Подреждат се идеално в тавата от печката)
Готовите рула се намазват с краве масло.
Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса, докато рулата се зачервят. (може да отнеме около 1 час). Бавното и продължително печене е необходимо, заради суровите плодове.
Още топъл щрудела се поръсва с пудра захар.
Сервира се студен с добро настроение и слънчева усмивка!
Да ви е сладко!
Весела, слънчева и пъстра есен, приятели!
Коментари
Публикуване на коментар