Рецептата, която публикувам не е нещо ново. В интернет е доста разпространена, но както аз я търсих и направих, така явно има и други хора като мен, които са се впечатлили от почти истинският вид на този сладък мъх, който стои много красиво на торти и сладкиши.
Много е лесен и бърз за направа с минимални продукти, а ефекта му е безспорен.
На първо време са ви необходими четири високи картонени чаши за кафе и задължително микровълнова печка (в обикновена няма да се получи).
Продукти:
Много е лесен и бърз за направа с минимални продукти, а ефекта му е безспорен.
На първо време са ви необходими четири високи картонени чаши за кафе и задължително микровълнова печка (в обикновена няма да се получи).
Продукти:
- 1 яйце
- 30 г глюкоза
- 12 г захар
- 25 г брашно
- 5 г бакпулвер
Приготвяне:
В купа се счупва яйцето. Към него се прибавя захарта и глюкозата.
Продуктите се разбиват на пяна.
Прибавя се брашното, пресято с бакпулвера.
Сместа се разбърква внимателно с шпатула.
Разделя се по-равно в четири купички.
Сместа във всяка купичка се оцветява със сладкарски бои. Боите е желателно да бъдат течни, но ако са прахообразни се разтварят с алкохол. При оцветяването, не се бърка прекалено много, за да се запази максимално въздуха в сместа.
Всяка част от купичката се изсипва в картонените чаши.
Мъхът се пече в микровълнова печка на втора степен за 1 минута. След като измине минутата, проверете дали мъха се е опекъл и ако лепне го върнете пак в микровълновата за няколко секунди.
След като се е изпекъл мъхът, чашите се обръщат върху скара до пълното му изстиване.
Мъхът се изважда внимателно, като чашите се разрязват с ножица.
Готовият мъх се съхранява на стайна температура. Може да се направи и няколко дена преди да се използва за украса.
Тук може да видите и неговото приложение.
Коментари
Публикуване на коментар