Продукти:
- 700 г печена или задушена тиква
- 100 г пчелен мед
- канела
- 230 г обикновени бисквити
- 130 г разтопено краве масло
- 150 г крема сирене
- 100 г течен бял шоколад
- 220 г заквасена сметана
- 100 мл течна сладкарска сметана
Приготвяне:
Към топлата тиква се прибавя меда и се пасира. Овкусява се с канелата.
Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното краве масло. Обърква се хубаво, до усвояване на маслото.
Сместа се разпределя в 10 чашки от 150 мл. Притиска се в помощта на друга чаша.
Чашките се поставят на студено.
Към крема сиренето се прибавя размекналият шоколад. Разбива се с миксер. Добавя се заквасената сметана и накрая - разбитата сладкарска сметана.
Върху бисквитеният слой се разполага чийзкрема. По-лесно се поставя, като кремът се слага в пош с кръгъл накрайник.
Следва кремът от пасираната тиква.
Чийзкейкът се гарнира с натрошени орехи.
Консумира се охладен и с блаженаааа усмивка! :)
Да ви е сладко!
Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното краве масло. Обърква се хубаво, до усвояване на маслото.
Сместа се разпределя в 10 чашки от 150 мл. Притиска се в помощта на друга чаша.
Чашките се поставят на студено.
Към крема сиренето се прибавя размекналият шоколад. Разбива се с миксер. Добавя се заквасената сметана и накрая - разбитата сладкарска сметана.
Върху бисквитеният слой се разполага чийзкрема. По-лесно се поставя, като кремът се слага в пош с кръгъл накрайник.
Следва кремът от пасираната тиква.
Чийзкейкът се гарнира с натрошени орехи.
Консумира се охладен и с блаженаааа усмивка! :)
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар