Чийзкейк с тиква и бял шоколад в чаши


Продукти:
  • 700 г печена или задушена тиква
  • 100 г пчелен мед
  • канела

  • 230 г обикновени бисквити 
  • 130 г разтопено краве масло

  • 150 г крема сирене
  • 100 г течен бял шоколад
  • 220 г заквасена сметана
  • 100 мл течна сладкарска сметана

  • орехи за гарниране


Приготвяне:
Към топлата тиква се прибавя меда и се пасира. Овкусява се с канелата.

Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното краве масло. Обърква се хубаво, до усвояване на маслото.
Сместа се разпределя в 10 чашки от 150 мл. Притиска се в помощта на друга чаша.
Чашките се поставят на студено.

Към крема сиренето се прибавя размекналият шоколад. Разбива се с миксер. Добавя се заквасената сметана и накрая - разбитата сладкарска сметана.

Върху бисквитеният слой се разполага чийзкрема. По-лесно се поставя, като кремът се слага в пош с кръгъл накрайник.
Следва кремът от пасираната тиква.


Чийзкейкът се гарнира с натрошени орехи.


Консумира се охладен и с блаженаааа усмивка! :)
Да ви е сладко!

Коментари