Плоска бъркана питка с царевично брашно


Продукти:
  • 1 яйце
  • 250 г кисело мляко
  • 100 мл олио
  • 1/2 ч. л. сол 
  • 15 г бакпулвер
  • 150 г натрошено сирене
  • 200 г бяло брашно
  • 200 г царевично брашно


Приготвяне:
Смесват се двата вида брашна. 
В купа се поставя половината от брашното. 
Прибавят се яйцето, олиото, солта (ако сиренето е много солено, не добавяйте сол), сиренето и киселото мляко, в което е разтворен бакпулвера. 
Сместа се бърка с лъжица, като постепенно се добавя и останалото брашно. 
Тава с размер 24-26 см се постила с хартия за печене.  Върху нея се изсипва тестото и се заглажда с лъжица.
Оставя се да почине 10-15 минути или докато фурната загрее на 180 градуса. 


Питката се пече 35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. 



Приятен апетит! 

Коментари