Продукти:
- 1 яйце
- 250 г кисело мляко
- 100 мл олио
- 1/2 ч. л. сол
- 15 г бакпулвер
- 150 г натрошено сирене
- 200 г бяло брашно
- 200 г царевично брашно
Приготвяне:
Смесват се двата вида брашна.
В купа се поставя половината от брашното.
Прибавят се яйцето, олиото, солта (ако сиренето е много солено, не добавяйте сол), сиренето и киселото мляко, в което е разтворен бакпулвера.
Сместа се бърка с лъжица, като постепенно се добавя и останалото брашно.
Тава с размер 24-26 см се постила с хартия за печене. Върху нея се изсипва тестото и се заглажда с лъжица.
Оставя се да почине 10-15 минути или докато фурната загрее на 180 градуса.
Питката се пече 35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар