Бриоши с крем и парченца шоколад


Много вкусни, меки и ароматни бриоши, идеални за закуска в компанията на топъл чай.


Продукти:
за тестото

за крема

още
  • 100 г шоколад
  • пудра захар


Приготвяне:
В топлото прясно мляко се разтваря маята. Течността се изсипва в 200 г от брашното. Разбърква се и се оставя на топло да втаса. 

Към втасалото първоначално тесто се добавят захарта, водата, солта, жълтъка и по малко от останалото брашно. Когато сместа се посгъсти се прехвърля на плота и се доомесва до меко тесто. 
Тестото се поставя в намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса. 

Докато тестото втасва се приготвя крема. Всички продукти се смесват, разбъркват се с тел и се поставят на котлона, до сгъстяване на крема. Кремът се оставя да изстине. 

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник с размери 30/40 сантиметра. Половината от кората се намазва с крема и се поръсва с нарязаният на дребно шоколад. Тук е момента да отбележа, че идеално за тази цел е употребата и на шоколадови капки. 
Кората се нарязва на 8 равни ленти откъм късата страна. Намазаната част с крема лента се покрива с ненамазаната. Усуква се и се навива на охлювче. 
Така приготвените бриошчета се подреждат в тава постелена с хартия за печене. (при мен е подложка за печене, много удобна и практична).


Бриошите се пекат директно в предварително затоплена фурна на 170 градуса 25 минути. 


Още топли се намазват с четка с краве масло и се поръсват с пудра захар. 


След като изстинат бриошите, могат да се замразят, пакетирани в полиетиленова торбичка. След като се извадят от фризера се поставят в микровълновата печка на функция ,,размразяване" за 1-2 минути и получавате топла, бърза и вкусна закуска, без промяна на първоначалните вкусови качества.

Да ви е сладко!

Рецептата е адаптирана от тук

Коментари