Това е втората рецепта, която публикувам в блога за сбричолата, въпреки че доста често я приготвям, но все не остава за снимки... И както бях писала в първата публикация, това е неустоим италиански сладкиш, в който се влюбваш от първи път. И естествено рецептата е от автентичните, разнообразни и невероятни сладкиши на Ивана от ,,С нож и вилица в ръка".
Изключително лесен и бърз за приготвяне, така че не се чудете, а пресявайте брашното :)
Продукти:
- 350 г брашно
- 150 г захар
- 150 г студено краве масло
- 10 г бакпулвер
- 2 ванилии
- 2 яйца
- 200 г течен шоколад
Приготвяне:
Брашното, заедно с бакпулвера се пресява в купа. Към него се добавят захарта, ванилията и яйцата. Накрая се прибавя и нарязанато на малки парченца краве масло.
С пръсти сместа се намачква, да се получат трохи.
Тавичка с размери 22 см се постила с хартия за печене.
Върху нея се поставя половината от маслената смес, която се разтила и се издига лек борд.
Шоколадът леко се затопля до течно състояние. Излива се върху трохите и отгоре се разпределя и останалата маслена смес.
Сладкиша се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути или до хубав загар.
Охлажда се леко във формата и след това се доохлажда върху решетка.
Сбричолатата се нарязва напълно изстинала.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар