Сбричолата с течен шоколад


Това е втората рецепта, която публикувам в блога за сбричолата, въпреки че доста често я приготвям, но все не остава за снимки... И както бях писала в първата публикация, това е неустоим италиански сладкиш, в който се влюбваш от първи път. И естествено рецептата е от автентичните, разнообразни и невероятни сладкиши на Ивана от ,,С нож и вилица в ръка".
Изключително лесен и бърз за приготвяне, така че не се чудете, а пресявайте брашното :)

Продукти:
  • 350 г брашно
  • 150 г захар
  • 150 г студено краве масло
  • 10 г бакпулвер
  • 2 ванилии
  • 2 яйца
  • 200 г течен шоколад


Приготвяне:
Брашното, заедно с бакпулвера се пресява в купа. Към него се добавят захарта, ванилията и яйцата. Накрая се прибавя и нарязанато на малки парченца краве масло. 
С пръсти сместа се намачква, да се получат трохи. 
Тавичка с размери 22 см се постила с хартия за печене. 
Върху нея се поставя половината от маслената смес, която се разтила и се издига лек борд. 
Шоколадът леко се затопля до течно състояние. Излива се върху трохите и отгоре се разпределя и останалата маслена смес. 


Сладкиша се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути или до хубав загар. 
Охлажда се леко във формата и след това се доохлажда върху решетка. 
Сбричолатата се нарязва напълно изстинала. 


Да ви е сладко! 


Коментари