Продукти:
- 250 г крема сирене
- 200 г студено краве масло
- 2 яйца - 1 белтък за намазване на соленките
- 1 ч. л. сол
- 500 г брашно
- сусам
Приготвяне:
Брашното се пресява и в него се слагат всички изброени продукти без сусама.
Замесва се меко тесто. Поставя се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 2-3 часа.
Охладеното тесто се разточва с дебелина 0.5 см. Намазва се с леко разбитият белтък и се поръсва хубаво със сусам. Отгоре се минава леко с точилка, за да се залепи сусама и потъне в тестото.
Режат се пръчици с размер по желание, а и не е задължително да бъдат с еднакъв размер.
Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
Соленките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
От тази доза се получават 800 г готови соленки.
Добър апетит!
Сърдечно благодаря на Елена Цекова за предоставената рецепта!
Коментари
Публикуване на коментар