Печена солена торта


Продукти:
  • 3 яйца
  • 100 мл олио
  • 100 мл прясно мляко
  • 200 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 2 щипки сол
  • 100 г полушпеков салам
  • 2 картофа
  • 60 г кашкавал
  • маслини


Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на шайби 2 мм. Поставят се във вода и се варят 3 минути. Охлаждат се. 
Яйцата, олиото и млякото се разбиват с тел до хомогенност. Посоляват се и се добавя брашното, смесено с бакпулвера. Получава се гъста кексова смес, която се изсипва в тава с размер 23 см, постелена с хартия за печене.
Върху нея се подреждат резанчетата сварени картофи, салама, кашкавала и маслините.  


Тортата се пече на 180 градуса на вентилатор 30 минути. 


Лесно, бързо и вкусно! 


Приятен апетит! 

Коментари