Продукти:
- 3 яйца
- 100 мл олио
- 100 мл прясно мляко
- 200 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 2 щипки сол
- 100 г полушпеков салам
- 2 картофа
- 60 г кашкавал
- маслини
Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на шайби 2 мм. Поставят се във вода и се варят 3 минути. Охлаждат се.
Яйцата, олиото и млякото се разбиват с тел до хомогенност. Посоляват се и се добавя брашното, смесено с бакпулвера. Получава се гъста кексова смес, която се изсипва в тава с размер 23 см, постелена с хартия за печене.
Върху нея се подреждат резанчетата сварени картофи, салама, кашкавала и маслините.
Върху нея се подреждат резанчетата сварени картофи, салама, кашкавала и маслините.
Тортата се пече на 180 градуса на вентилатор 30 минути.
Лесно, бързо и вкусно!
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар