Продукти:
- 1 пилешко филе
- сол
- 50 г бекон
- 5-6 зърна бахар
- клонка розмарин
- 2-3 скилидки чесън
- щипка черен пипер
- 1 к. ч. джин
- 1 с. л. захар
- 2 глави лук
- 1 к. ч. зехтин
Приготвяне:
На пилешкото филе се правят дълбоки прорези. Посолява се.
Розмарина се нарязва и се смесва със счуканите зърна бахар и чесън, черен пипер и нарязаният на дребно бекон. С тази смес се пълнят прорезите на филето.
Поставят се в тавичка постелена с хартия за печене, като на дъното се излива 1/2 к.ч. зехтин. отгоре филетата се поръсват с останалият зехтин.
Пекат се 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Тавата се изважда от фурната и се поставят лука нарязан на четвъртини и парченца бекон.
Полива се с джина, в който е разтворена захарта.
Ястието се пече още 15 минути.
Сервирайте ястието топло с гарнитура от сварени и намачкани картофи, овкусени с краве масло и чесън, и се насладете на една екзотична гурме комбинация от пиле, джин, бахар и розмарин.
Да ви е сладко!
С благодарност на Ивана от ,,С нож и вилица в ръка" , откъдето черпя идеи и вдъхновение за разнообразяване на нашата трапеза!
На пилешкото филе се правят дълбоки прорези. Посолява се.
Розмарина се нарязва и се смесва със счуканите зърна бахар и чесън, черен пипер и нарязаният на дребно бекон. С тази смес се пълнят прорезите на филето.
Поставят се в тавичка постелена с хартия за печене, като на дъното се излива 1/2 к.ч. зехтин. отгоре филетата се поръсват с останалият зехтин.
Пекат се 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Тавата се изважда от фурната и се поставят лука нарязан на четвъртини и парченца бекон.
Полива се с джина, в който е разтворена захарта.
Ястието се пече още 15 минути.
Сервирайте ястието топло с гарнитура от сварени и намачкани картофи, овкусени с краве масло и чесън, и се насладете на една екзотична гурме комбинация от пиле, джин, бахар и розмарин.
Да ви е сладко!
С благодарност на Ивана от ,,С нож и вилица в ръка" , откъдето черпя идеи и вдъхновение за разнообразяване на нашата трапеза!
Коментари
Публикуване на коментар