Пилешко филе с джин, бахар и розмарин


Продукти:
  • 1 пилешко филе
  • сол
  • 50 г бекон
  • 5-6 зърна бахар
  • клонка розмарин 
  • 2-3 скилидки чесън
  • щипка черен пипер
  • 1 к. ч. джин
  • 1 с. л. захар
  • 2 глави лук
  • 1 к. ч. зехтин


Приготвяне:
На пилешкото филе се правят дълбоки прорези. Посолява се.
Розмарина се нарязва и се смесва със счуканите зърна бахар и чесън, черен пипер и нарязаният на дребно бекон. С тази смес се пълнят прорезите на филето.
Поставят се в тавичка постелена с хартия за печене, като на дъното се излива 1/2 к.ч. зехтин. отгоре филетата се поръсват с останалият зехтин.
Пекат се 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Тавата се изважда от фурната и се поставят лука нарязан на четвъртини и парченца бекон.
Полива се с джина, в който е разтворена захарта.
Ястието се пече още 15 минути.

Сервирайте ястието топло с гарнитура от сварени и намачкани картофи, овкусени с краве масло и чесън, и се насладете на една екзотична гурме комбинация от пиле, джин, бахар и розмарин.


Да ви е сладко!


С благодарност на Ивана от ,,С нож и вилица в ръка" , откъдето черпя идеи и вдъхновение за разнообразяване на нашата трапеза!




Коментари