Кейк с рикота и кайсии


Лесен за направа, много вкусен, с влажна текстура благодарение на рикотата и ароматен с добавката на кайсиите, които може да замените и с друг плод. Перфектен за сутрешната закуска и следобедното кафе.

Продукти:


Приготвяне: 
Кравето масло се разбива заедно със захарта до пухкавост. Прибавят се едно по едно яйцата, като разбиването продължава. Следва сока и настърганата кора на лимона и рикотата. Накрая се добавя пресятото брашно с бакпулвера и солта. 
С дадените продукти се получава малък кейк, така че формата за печене трябва да бъде с размери 10/20 сантиметра. Ако искате да получите по-голям кейк, удвоете продуктите. 
В подмазаната форма с олио и брашно, на дъното се поставя малко от сместа и се разпределят нарязани парченца от измитите и подсушени кайсии. Върху тях се поставя от кексовата смес, следват кайсии и се завършва със сместа. Заравнява се.
Кейка се пече на 180 градуса 30-35 минути, като готовността се проверява с клечка. 

Да ви е сладко! 


рецептата е адаптирана от тук

Коментари