Толкова съвършени, балансирани, уникални... Чудесен подарък за любими хора, за празник или просто за подслаждане и повдигане на доброто настроение.
Продукти:
- 230 г бадемов марципан
- 25 бр. обелени сурови бадеми
- 25 бр. фурми без костилки
- 150 г шоколад (черен или млечен)
- 50 г бял шоколад
Приготвяне:
Най-лесно бадемите се обелват, като се залеят с гореща вода и се оставят докато водата се охлади. Взема се ядка между пръстите и като се стисне, люспата се отделя. Обелените бадеми се оставят 2-3 часа да изсъхнат.
Ползвам домашен бадемов марципан, който приготвям по тази рецепта.
Фурмите леко се разрязват по дължина и в тях се поставя ядка бадем.
Топче бадемов марципан се разстила между пръстите и с него се обвива фурмата.
Така подготвените бонбони се поставят в хладилника, да се охладят.
Шоколадът се разтопява на водна баня. С помощта на две вилици всеки бонбон се топва в шоколада, отцежда се от излишният шоколад и се поставя върху хартия за печене.
Бонбоните се оставя на студено да стегнат.
Украсяват се с разтопен бял шоколад.
Да ви е сладко!
Красив и слънчев месец юни, изпълнен с много усмивки!
Коментари
Публикуване на коментар