Бадемови бонбони с фурми


Толкова съвършени, балансирани, уникални... Чудесен подарък за любими хора, за празник или просто за подслаждане и повдигане на доброто настроение.

Продукти:
  • 230 г бадемов марципан
  • 25 бр. обелени сурови бадеми
  • 25 бр. фурми без костилки
  • 150 г шоколад (черен или млечен)
  • 50 г бял шоколад


Приготвяне:
Най-лесно бадемите се обелват, като се залеят с гореща вода и се оставят докато водата се охлади. Взема се ядка между пръстите и като се стисне, люспата се отделя. Обелените бадеми се оставят 2-3 часа да изсъхнат. 
Ползвам домашен бадемов марципан, който приготвям по тази рецепта. 

Фурмите леко се разрязват по дължина и в тях се поставя ядка бадем.
Топче бадемов марципан се разстила между пръстите и с него се обвива фурмата. 
Така подготвените бонбони се поставят в хладилника, да се охладят. 

Шоколадът се разтопява на водна баня. С помощта на две вилици всеки бонбон се топва в шоколада, отцежда се от излишният шоколад и се поставя върху хартия за печене. 
Бонбоните се оставя на студено да стегнат. 
Украсяват се с разтопен бял шоколад. 



Да ви е сладко! 


Красив и слънчев месец юни, изпълнен с много усмивки! 

Коментари