Продукти:
- 200 г млечен шоколад
- 3 с. л. карамелен сос
- 50 г едро смлени бадеми
- златна прахообразна боя
- силиконова форма за бонбони
Приготвяне:
Започва се с намазаване на формата с боята. С четка за рисуване се взема по малко от боята и се нанася по дъното, и стените на всяка капсулка. (На снимките не си личи златното по бонбоните, но в действителност са много красиви в златната си окраска. Фотографията не е шега работа и не е за всеки :) )
Шоколадът се разтопява на водна баня. Ако обичате черен шоколад, може да използвате такъв.
С четка за рисуване се нанася от шоколадът по дъното и стените на формичките. Формата се поставя в хладилник да стегне шоколада и след това процедурата се повтаря.
Карамеленият сос го приготвям по тази рецепта, поставям го в бурканче и го съхранявам в хладилника, и при нужда ми е под ръка. Заради ниската температура соса не е течен, а леко втвърден карамел.
Три лъжици от него + едро смлените бадеми са достатъчна плънка за 20 бонбона, но все пак зависи и от големината на формата.
След като и повторният шоколад се е стегнал, с малка лъжичка се поставя от карамела, който както писах се смесва с бадемите.
Отгоре се разпределя и останалият шоколад. Формичката се потупва в плота, за да се разпредели шоколада навсякъде, а излишният се премахва като се мине по формата с шпатула.
Формата се поставя в хладилник да стегнат бонбоните и след това се изваждат.
Да ви е сладко!
Идеята за тези прекрасни бонбони са на още по-прекрасната Теодора Атанасова - Сладко с Теди! Благодаря ти, мила!
Ето и една идея за чудесен подарък :)
Луксозни бадемови бонбони
Чийз бонбони
Бонбони Рафаело
Ето и една идея за чудесен подарък :)
Луксозни бадемови бонбони
Чийз бонбони
Бонбони Рафаело
Коментари
Публикуване на коментар