Продукти:
- 600 г козунак
- 150 г меко краве масло
- 200 г подсладено кондензирано мляко
- 200 г крема сирене
- 250 мл течна сладкарска сметана
Приготвяне:
Студената течна сметана се разбива до плътност.
Към кравето масло се прибавя кондензираното мляко и се разбива. Добавя се крема сиренето и сместа се разбива до гладкост с миксер.
Прибавя се сметаната и се разбърква с шпатула.
Отваряем ринг се фиксира върху поднос с размер 22 сантиметра.
Козунакът се нарязва на филии с дебелина 2 см и част от тях се нареждат на дъното на ринга. Сиропирват се с част от подсладеното прясно мляко. Поставя се 1/4 от крема и се заглажда. Върху крема се подреждат нарязаните ягоди, като от даденото количество се оставят за украса.
Следват пак козуначени резани, крем, ягоди, козунак и се завършва с крем, като не се забравя всеки ред козунак да се сиропира. Сиропирането е взависимост от твърдостта на козунака. Ако е по изсъхнал се сиропира повече и обратно, ако е по мек, не е необходимо много сиропиране.
От кремът трябва да се остави няколко лъжици за измазване на борда на тортата, след нейното освобождаване.
Тортата се оставя на студено за няколко часа, най-добре е за една нощ.
Да ви е сладко с тази изключително вкусна и сочна торта!
Коментари
Публикуване на коментар