Мини тортички с бял шоколад


Честит празник, дами!
Бъдете нежни, красиви, вдъхновени и обичани!
Нека покрай вас има много слънце, усмивки, споделени мигове и любов!
Весел празник!


Продукти:
за блата
  • 180 г (5 бр.) белтъка
  • 180 г кристална захар
  • 80 г брашно
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 с. л. олио
  • 2 ванилии

за крема
  • 400 мл прясно мляко
  • 3 жълтъка
  • 110 г захар
  • 50 г царевично нишесте
  • 100 г бял шоколад
  • 150 мл течна сладкарска сметана
  • 1 ванилия

за ягодовия слой
  • 200 г ягоди
  • 5 с. л. захар
  • 7 г желатин

за украсата
  • 150 г бял шоколад
  • 100 г ягоди
  • перли


Приготвяне на ягодовият слой:
Ягодите се нарязват, посипват се със захарта и се налива 100 мл вода. Варят се до омекване, прецеждат се през марля и се добавя желатина, който предварително е залят с 50 мл вода и е набъбнал. Сместа се излива върху стреч фолио, което е поставено в тавичка. Оставя се на студено да стегне. 

Приготвяне на блата:
В купа се смесват брашното, ванилията и бакпулвера, и сместа се пресява. Прибавя се половината захар.
Белтъците се разбиват на плътен сняг с другата половина захар. Прибавя се олиото.
Към белтъците се добавя сухата смес и се разбърква с шпатула.
Сместа се изсипва в тава постелена с хартия за печене. 
Блатът се пече на 180 градуса 13-15 минути, трябва да остане бял. 
Оставя се да изстине

Приготвяне на крема:
В купа се смесват жълтъците, захарта, нишестето и ванилията. Разреждат се с част от млякото.
Останалото мляко се поставя на котлона да заври. Добавя се към яйчената смес и след това се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване. Към него се прибавя начупеният шоколад, разбърква се и се излива върху поднос. Покрива се плътно със стреч фолио и се оставя да изстине. 
След като кремът е изстинал напълно се разбива с миксер и към него се добавя разбитата сметана. 


Сглобяване на тортичките:
От белият блат с ринг с размер 8 см се изрязват кръгове.
От ягодовото желе, също се изрязват кръгове. 
Кремът се поставя в пош със звездовиден накрайник.
Взема се едно кръгче, върху него се шприцова крем, поставя се кръг от ягодовото желе и отново се поставя кръгче блат. 
В средата се поставя ягода и около нея се шприцова крем. 
Накрая тортичките се украсяват с фигурки от бял шоколад. 


Весел и споделен празник с любимите ви хора, мили дами! 
Усмихвайте се...
,,Животът е като огледало - ако му се усмихнеш, ще ти отвърне със същото"
Хорас Джексън Браун



Коментари