Торта с еклери


Продукти:

за крема
  • 5 жълтъка
  • 70 г царевично нишесте
  • 30 г брашно
  • 220 г захар
  • 1 л прясно мляко
  • 3 ванилии
  • 250 мл течна сладкарска сметана
  • 200 г карамелен сос


Приготвяне:
Моето бутер тесто беше цяло парче, което разделих на две, с размери 28/26 см. 
Всяка част се слага върху хартия за печене и се надупчва с вилица, без да се пропускат и краищата. 
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, 25 минути. 
Оставят се да изстинат. 

Жълтъците се смесват със захарта и се разбъркват. Добавят се брашното, нишестето и ванилията и се разрежда с част от прясното мляко. 
Останалото мляко се поставя на котлона да заври. 
Горещото мляко се налива постепенно към яйчената смес и отново се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване.
Изсипва се върху поднос. Покрива се със стреч фолио и се оставя на студено.

Студената сметана се разбива до твърдост.
Изстиналият крем се поставя в голяма купа и се разбива с миксер до пухкавост. Към него се прибавя сметаната и се хомогенизират. 

Единият блат се поставя в поднос. Върху него се разпределя половината от крема. (по-лесно е, като сложите крема в пош с кръгъл накрайник). 
Върху крема се поставя част от карамела, който е поставен в корнет.  
Поставя се вторият блат, останалият крем и карамел
Тортата се завършва с еклери.
Украсява се с ягоди. 


В унисон с ароматните ягоди, еклерите напълних със следният крем:
  • 200 г заквасена сметана
  • 2 с. л. пудра захар
  • 1 с. л. крем Оле ягода на д-р Йоткер
  • 2-3 с. л. течна сметана
Всичките продукти се поставят в купа и се разбиват с миксер.
А тук може да видите рецептата на еклери напълнени с пухкав крем. 


Насладете се, приятели, на този разкош, който предизвиква една голяма усмивка на лицето! 

Коментари