Продукти:
- 500 г брашно Козунак София Мел
- 2 яйца
- 70 г кафява захар
- 180 мл прясно мляко
- 60 г студено краве масло
- 7 г суха мая (20 г прясна мая)
- 4 с. л. течен шоколад
- ванилова пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Прясното мляко леко се затопля и в него се разтваря маята. Ако работите с прясна мая, процедурата е същата.
Брашното се пресява и се поставя в купата на миксера. Към него се добавят захарта, кравето масло нарязано на малки парченца, яйцата и прясното мляко с разтворената в него мая.
На миксера се слагат бъркалките за тесто. Тестото се замесва до хомогенност на продуктите.
С намаслени ръце се поставя върху плота и се доомесва. Не е необходимо тестото да се меси много, достатъчно е да се прехвърли 3-4 пъти. Получава се гладко и еластично тесто.
Поставя се в намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса.
Втасалото тесто се поставя върху плот и леко се притиска с ръце. Разделя се на две еднакви части, които се разточват в кръг с размер 28-30 сантиметра.
Едната кора се намазва с омекналият течен шоколад, като покрая се оставя около 1 сантиметър ненамазан. По-лесно течният шоколад се втечнява, като се постави за 10-15 секунди в микровълновата печка, но внимавайте, че много лесно загаря.
Върху шоколадът се поставя другия кръг от тестото.
Тестото се нарязва на 16 сектора.
Всеки триъгълник се навива на кифличка, които се нареждат в тава постелена с хартия за печене, с размер 26 сантиметра. Тук може да видите постъпковите снимки за оформяне на бриоша.
Бриоша се оставя на топло да втаса.
Пече се на 160 градуса с вентилатор 35 минути. Тестото е много нежно, така че наблюдавайте бриоша и като се позачерви отгоре, го покрийте с алуминиево фолио.
Готовият бриош се поръсва с ванилова пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар