Продукти:
- патица около 2 кг
- сол
- черен пипер
- 3 скилидки чесън
- червен пипер
- около 1 с. л. меко краве масло
- 1 кг картофи
Приготвяне:
Патицата се овкусява със солта и черният пипер. Намазва се хубаво с червеният пипер и кравето масло. Тук може да използвате и други любими подправки.
Поставя се в тава с незалепващо покритие и се налива 1 ч. ч. вода.
Тавата се завива хубаво с алумниево фолио.
Поставя се във фурна предварително загрята на 180 градуса.
Пече се 2 ч. и 20 минути.
Фолиото се премахва и патицата се допича до хубав загар.
След като леко се охлади патицата, се изважда от тавата.
Картофите се обелват и нарязват на гредички. Измиват се хубаво със студена вода, посоляват се и се поставят в тавата. Разбъркват се, така че всяко картофче хубаво да е омазнено от отделената мазнина.
Тавата се поставя във фурната и картофите се запичат до готовност.
Получавате много вкусни картофи, идеално допълнение към сочната и апетитна патица.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар