Продукти:
- 1 пакет листи за баница (16 бр)
- 125 г краве масло
- 1 л прясно мляко
- 300 г захар
- 4 яйца
- 3 ванилии
Приготвяне:
Всеки лист се намазва с четка с разтопеното краве масло. Навива се на хармоника и след това на руло, като по този начин се получава розичка. Гледайте да го завиете колкото е възможно по-хлабаво.
Всяка розичка се поставя в тава с незалепващо покритие с размер 26 см в диаметър, като долната завита част се поставя отгоре. По този начин се процедира и с останалите кори.
Отгоре баницата се намазва с останалото краве масло.
Пече се на 180 градуса 35 минути или до хубав загар на корите.
Прясното мляко се затопля заедно със захарта, колкото да се разтопи захарта. Ароматизира се с ванилията.
Яйцата се разбъркват в дълбока купа с тел. Към тях на струйка се добавя прясното мляко.
Запечената баница се залива с яйчената смес и се поставя отново във фурната.
Пече се на 200 градуса 15 минути. Следете консистенцията на баницата. Не трябва да я препичате, даже напротив, в средата като натиснете се вижда нестегнат сос.
Баницата се оставя да изстине.
Поръсва се с пудра захар и да ви е сладко.
За още по-голям разкош, към баницата за сервиране, аз направих и карамелен сос, който може да видите тук.
Рецептата е адаптирана от тук.
Честита Баба Марта, приятели!
Коментари
Публикуване на коментар