Млечна баница на розички



Продукти:
  • 1 пакет листи за баница (16 бр) 
  • 125 г краве масло
  • 1 л прясно мляко
  • 300 г захар
  • 4 яйца
  • 3 ванилии


Приготвяне:
Всеки лист се намазва с четка с разтопеното краве масло. Навива се на хармоника и след това на руло, като по този начин се получава розичка. Гледайте да го завиете колкото е възможно по-хлабаво. 
Всяка розичка се поставя в тава с незалепващо покритие с размер 26 см в диаметър, като долната завита част се поставя отгоре. По този начин се процедира и с останалите кори. 
Отгоре баницата се намазва с останалото краве масло. 


Пече се на 180 градуса 35 минути или до хубав загар на корите. 


Прясното мляко се затопля заедно със захарта, колкото да се разтопи захарта. Ароматизира се с ванилията. 
Яйцата се разбъркват в дълбока купа с тел. Към тях на струйка се добавя прясното мляко. 
Запечената баница се залива с яйчената смес и се поставя отново във фурната. 


Пече се на 200 градуса 15 минути. Следете консистенцията на баницата. Не трябва да я препичате, даже напротив, в средата като натиснете се вижда нестегнат сос. 
Баницата се оставя да изстине.

Поръсва се с пудра захар и да ви е сладко.


За още по-голям разкош, към баницата за сервиране, аз направих и карамелен сос, който може да видите тук

Рецептата е адаптирана от тук.



Честита Баба Марта, приятели!
Бъдете здрави, весели, засмени и от обич окрилени!


Коментари