От златните ръце на татко |
loading...
Продукти:
- 5- 6 бр. картофи
- 3 - 4 бр. домати
- 1 бр. зелена селска чушка
- 400 г пилешко месо
- 300 - 400 мл сметана за готвене
- 2 яйца
- 50 г кашкавал
- 100 г топено сирене (по желание)
- смлян черен пипер
- къри (по желание)
- скилидка чесън
- олио (или зехтин)
- сол
Начин на приготвяне:
- Пилешкото се нарязва на хапки, посолява се, поръсва се с черен пипер, ситно нарязан чесън и се запържва в олио до зачервяване. Отстранява се от котлона и се поръсва с малко къри (по желание).
- Картофите се обелват, измиват и нарязват на полумесеци (не много тънки).Доматите също се нарязват (като картофите).
- В тавата, в която ще печем ястието, изсипваме пилешкото месо в средата.
- По края на тавата се подреждат резени картофи и домати, като се редуват. Тук там се слага от нарязаната чушка.
- Посолява се и се залива с 200 мл готварска сметана (или 100 мл сметана и 100 мл вода). Ястието се покрива с фолио и се пече във фурна (200 - 220 ⁰С ) до омекване на картофите.
- Останалите 200 мл сметана се разбиват с 2 яйца. По желание към сместа добавяме нарязано топено сирене.
- Готовата запеканка изваждаме от фурната и заливаме със сметаната и яйцата. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната. Печем до зачервяване на кашкавала.
Идеята е от Кулинар
Коментари
Публикуване на коментар