Продукти:
- 2 яйца
- 120 г захар
- 100 мл прясно мляко
- 100 мл олио
- 180 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 купичка пресни ягоди
- около 2 шепи почистени орехови ядки
loading...
Начин на приготвяне:
- Слагаме в купа яйцата, захарта, прясното мляко, олиото и разбъркваме хубаво.
- Добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и разбъркаме до гладка смес.
- В тавичка с диаметър 25 см слагаме хартия за печене и отгоре наръсваме малко едро счукани орехи
- Върху ореховите ядки внимателно изливаме сместа за кекса.
- Подреждаме отгоре пресни ягоди и поръсваме с още малко орехови ядки.
- Печем в предварително нагрята до 200 ⁰С фурна.
- Сервираме охладен, поръсен с пудра захар или гарниран с млечен сос.
За млечния сос:
- Смесете на вкус 1 или 2 с.л. подсладено кондензирано мляко с 2 с.л. заквасена сметана или йогурт (виж рецептата за ягодов десерт)
Коментари
Публикуване на коментар