Фън кюфте




Лято, ваканция, сладолед, море, забавления и сред забавленията си направихме фън кюфте.
Лелиното пак ми е на гости, но този път помага повече на кака си за бебето, отколкото на леля в кухнята. А и леля е доста по-заета от миналото лято (с нейното Cake Time by Elti). Но всяка свободна минута...

loading...


Но всяка свободна минута запълваме я с кратки разходки:


Много усмивки:

Снимката е от Little Sunshine

 Пляс-пляс краченца и ръчички, цанмур, ау...


Обичам лятото! Много ми е fun 💟😊👪 Дори и кюфтето в чинията ми е fun :).


Продукти:
  • Червени чушки (избираме по-малки по размер, 8 бр.)
  • Кашкавал (зависи от големината на чушките, при нас около 250 г поеха)
  • Кайма (омесена за кюфтета по тази рецепта
  • Малко олио (за посипване в тавичката)
Изчистваме чушките от семките и ги напълваме с парченца нарязан кашкавал.
Оформяме голямо кюфте и го бодваме на чушката, така че хубаво да обгърне отвора (да не излиза кашкавала при печенето).
Подреждаме ги в тавичка, като на дъното може да сложим хартия за печене.
Поръсваме ги с малко олио и печем във фурна на 200 - 220 градуса.


При сервирането може да сложим на върха на "сладоледа" малко топинг, т.е. сос (при мен е сос ремулада).

По тази рецепта може да се направят и мини руладини:






Да ви е сладко! И се забавлявайте :) !

Коментари