ЛЕСНИ И БЪРЗИ ГОФРЕТИ





=  ЛЕСНИ И БЪРЗИ ГОФРЕТИ  =

/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /














    Често, когато ни се хапва нещо сладичко, си правим гофрети за закуска. Стават много бързо и най - вече - лесно. 
А това кой с какво ще си ги хапва е въпрос на избор - домашно сладко, течен шоколад, мед или защо пък не солен вариант. 
Имам няколко рецепти за гофрети, които използвам, но това е най - често използваната от мен, защото продуктите за нея се намират във всеки хладилник. Споделям я с вас, като обещавам да напиша и другите рецепти.
А ако не се справите с изяждането на всички гофрети, то в една от следващите рецепти ще ви споделя каква друга вкусотия спретвам с тях :) 
И така....

ПРОДУКТИ

КОЛИЧЕСТВОТО ПРОДУКТИ Е ЗА ОКОЛО 15 ГОФРЕТИ

4 яйца
5 с. л. захар
500 мл. прясно мляко
200 мл. вода
230 мл. олио
590 гр. брашно ( 2 ч. ч. )
15 гр. бакпулвер 
2 ванилии 



ПРИГОТВЯНЕ



Уредът за гофрети се включва да загрява, защото сместа се приготвя бързо. 
Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се прясното мляко, водата, олиото и ванилиите. Постепенно се прибавя и брашното, заедно с бакпулвера, като се разбива с миксер до пълното му усвояване.
Гофретникът се намазва съвсем леко с олио, с помощта на четка ( не е нужно да се маже след всяка гофрета ). С черпак се взема от сместа и се сипва, като се разстила равномерно. Не бива да се сипва много смес, за да не се разтече при печенето. Уредът се затваря и се изчаква няколко минути ( 3 - 4 , като това зависи от мощността на гофретника )
Готовите гофрети се сервират със сладко, течен шоколад, пудра захар, мед или друго. 
За солен вариант се намаля захарта, и се добавя сол, като се сервират със сирене, кашкавал и др.

Ако имате въпроси или искате просто да оставите коментар, може да го направите под рецептата. 
Следват снимки, показващи рецептата нагледно.  


ДА ВИ Е ВКУСНО !






РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА



ДОБАВЯТ СЕ ПРЯСНОТО МЛЯКО И ВОДАТА


СЛЕДВА ОЛИОТО И ВАНИЛИИТЕ


ПОСТЕПЕННО СЕ СЛАГА БРАШНОТО С БАКПУЛВЕРА




РАЗБИВА СЕ ДОКАТО СЕ ПОЛУЧИ ЕДНОРОДНА СМЕС


ТОВА Е ГЪСТОТАТА НА ТЕСТОТО




ГОФРЕТНИКЪТ СЕ НАМАЗВА С ОЛИО, С ПОМОЩТА НА ЧЕТКА


ОТ СМЕСТА СЕ СИПВА С ЧЕРПАК




ЗАГЛАЖДА СЕ, ЗА ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛИ ДОБРЕ СМЕСТА


ВНИМАВА СЕ ДА НЕ СЕ ПРЕПЪЛНИ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ РАЗТЕЧЕ ПРИ ПЕЧЕНЕ


ГОФРЕТИТЕ СЕ ИЗПИЧАТ ДО ГОТОВНОСТ


СЕРВИРАТ СЕ ПОЖЕЛАНИЕ СЪС СЛАДКО, ТЕЧЕН ШОКОЛАД, МЕД ИЛИ ДР. 


ДОБЪР АПЕТИТ !











   

Коментари