= МЪФИНИ С КОЛБАС, СИРЕНЕ И МАСЛИНИ =
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Редовно се чудя какво да направя за хапване за моето злоядо дете. Забелязах обаче, че разните видове солени мъфини, общо взето с каквото има на момента в хладилника, той много харесва. Е не може все на пици да кара :)
Това са едни от мъфините, които няколко пъти съм му правила и които си хапва с удоволствие.
ПРОДУКТИ
4 яйца
260 гр. кисело мляко
130 мл. олио
450 гр. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
120 гр. колбас по избор ( в моя случай луканков салам )
120 гр. обезкостени маслини
170 гр. сирене
чубрица
розмарин
сол на вкус
ПРИГОТВЯНЕ
Първо се нарязват колбасът и маслините. Натрошава се сиренето.
В купа се разбиват яйцата. Содата се гаси в киселото мляко и се изсипва в яйцата. Добавя се и олиото. Следват сиренето, маслините и колбаса. Сместа се обърква добре.
Постепенно се прибавя пресятото брашно, като бъркането с лъжица продължава до усвояването му. Получава се гъста и лепкава смес. Посолява се на вкус ( внимавайте да не пресолите, ако сиренето и маслините са солени ). Слагат се подправки по избор. Аз сложих чубрица и розмарин.
Добре разбърканата смес се разпределя в силиконови форми за мъфини, които са намазани с олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, което отнема около 50 - 55 минути.
Мъфините се хапват топли ( въпреки, че и студени са вкусни ) с чаша айрян или друго по избор.
В следващите снимки е показан нагледно начинът на приготвяне.
ДОБЪР АПЕТИТ !
|
КОЛБАСЪТ И МАСЛИНИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА СИТНО |
|
СИРЕНЕТО СЕ НАТРОШАВА |
|
ЯЙЦАТА СЕ РАЗБИВАТ |
|
ДОБАВЯ СЕ КИСЕЛОТО МЛЯКО, С УГАСЕНАТА В НЕГО СОДА, КАКТО И ОЛИОТО |
|
СИПВА СЕ СИРЕНЕТО |
|
СЛЕДВАТ КОЛБАСЪТ И МАСЛИНИТЕ |
|
СМЕСТА СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ |
|
ПОСТЕПЕННО СЕ ПРИБАВЯ И ПРЕСЯТОТО БРАШНО |
|
ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ С ЛЪЖИЦА |
|
ПОЛУЧАВА СЕ ГЪСТА ЛЕПКАВА СМЕС |
|
ОВКУСЯВА СЕ С ПОДПРАВКИ НА ВКУС |
|
СИЛИКОНОВИ ФОРМИ ЗА МЪФИНИ СЕ НАМАЗВАТ С ОЛИО |
|
СМЕСТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ В ТЯХ, КАТО НЕ СЕ ПЪЛНЯТ СЪВСЕМ ДО ГОРЕ |
|
МЪФИНИТЕ СЕ ПЕКАТ НА 180 ГРАДУСА В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА ЗА ОКОЛО 50 - 55 МИНУТИ |
|
ПОДНАСЯТ СЕ ТОПЛИ |
Коментари
Публикуване на коментар