ЗАСКРЕЖЕНИ СЛАДКИ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД




= ЗАСКРЕЖЕНИ  СЛАДКИ
 С ТЕЧЕН ШОКОЛАД =

/  РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА  /
















  Ето, че дойде време и за рецептата за която всички ме питате - напуканите сладки с шоколад. Тези, които вече са ги опитали, знаят за каква вкусотия става въпрос, а за тези, които все още не знаят - ще кажа - невероятни са. 
Любителите на комбинацията шоколад и портокал ( в това число и аз ) със сигурност ще се влюбят в това изкушение. 
Меки, ароматни и вкусни.....мммм...., че и красиви. 
И не на последно място, освен че са вкусни, са и супер лесни за приготвяне. Всеки би се справил с това. 
От посочената доза излизат около 100 броя, което никак не е малко. Хайде - захващайте се :)
Ето я и рецептата:

ПРОДУКТИ 


3 яйца
290 гр. захар
50 гр. краве масло
100 мл. олио
1 пакетче бакпулвер
60 гр. какао
3 суп. л. ром или коняк
1 пакетче ванилова захар
настъргана кора на 1 портокал
460 гр. брашно

ОЩЕ:
пудра захар за овалване
течен шоколад за пълнеж




ПРИГОТВЯНЕ

Разбиват се добре яйцата със захарта. Добавят се мекото краве масло, олиото и ваниловата захар. Следва пресятото с бакпулвер брашно, като продължава разбъркването с миксер. Слага се какаото, алкохола и настърганата портокалова кора. Получава се тесто, което се отделя от стените на купата, в която се бърка.  Ако се наложи, добавете още лъжица - две брашно, за да се получи тесто, подходящо за оформяне. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да престои в хладилника около един час. 
От отпочиналото вече тесто се късат топчета, колкото орехче. Всяко топче се притиска с палец, за да се получи вдлъбнатина и се слага малко течен шоколад. След това се оформя гладко топче, така че шоколадът да остане в центъра. Имайте в предвид, че се слага малко шоколад - на върха на лъжичката, защото ако е много, при напукването изтича. 
Всяка така оформена сладка се овалва много обилно в пудра захар. Колкото по - бяла е тя, толкова по - добре ще се откроят пукнатините и ще станат по - красиви. 
Топчетата се нареждат върху хартия за печене на разстояние едно от друго ( понеже се надуват ) и се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна точно 9 минути. Много е важно да не се прекалява с печенето, защото ще станат твърди. Винаги ги вадя след 9 минути и стават перфектни. При самото изпичане, сладките се надуват и напукват, като така стават красиви, без да ги украсявате. 
Ами това е. Ако се наложи да ги съхранявате, ( което няма да се наложи, понеже свършват веднага, въпреки големия брой ) сложете ги в кутия и ще си останат мекички с дни.  

ДА ВИ Е СЛАДКО !


ОБЪРКВАТ СЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ



ПОЛУЧАВА СЕ НЕЛЕПНЕЩО ТЕСТО, КОЕТО ПРЕСТОЯВА ЧАС В ХЛАДИЛНИКА


ОТ СМЕСТА СЕ КЪСА ТОПЧЕ, КОЛКОТО ОРЕХ, СПЛЕСКВА СЕ, ЗА ДА СЕ СЛОЖИ ТЕЧЕН ШОКОЛАД И СЕ ОФОРМЯ ТОПЧЕ. 



ВСЯКО ТОПЧЕ СЕ ОВАЛВА ОБИЛНО В ПУДРА ЗАХАР


ТОПЧЕТАТА СЕ НАРЕЖДАТ НА РАЗСТОЯНИЕ ВЪРХУ КУХНЕНСКА ХАРТИЯ И СЕ ПЕКАТ НА 180 ГРАДУСА
 9 МИНУТИ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА




















Коментари