Отдавна си бях обещала да направя истинска лимонова торта, съчетала в себе си кадифената мекота на едни любими блатове и сладко-киселия, мек и нежен вкус на лимонов крем. Определено не е хапка за всяка уста. Един приятел, след като я опита, се изказа така: "торта значи нещо сладко, а това е кисело". Според моя вкус обаче това е една от най-нежните и свежи торти.
loading...
Продукти и приготвяне на блатовете:
Продукти и приготвяне на лимоновия крем:
Продукти и приготвяне на млечния крем:
Сглобяване на тортата (използвах технологията за вита торта):
- Правоъгълния блат нарежете на ленти по дължина, като ширината на лентите е 7 см.
- Намажете ги първо с лимоновия крем, а отгоре сложете от млечния.
- Поставете единия кръгъл блат за основа.
- Една от лентите намазани с крем навийте на руло и го сложете изправено в центъра на кръглия блат.
- Другите ленти увийте около рулото.
- Стегнете тортата с ринг.
- Отгоре сложете втория кръгъл блат.
- Оставете в хладилник до пълно стягане на тортата, поне 6 часа.
- След това отстранете ринга, намажете с крем или сметана. Украсете по желание. Аз сложих карамелизирани ядки и сиропирани резенчета лимон.
Коментари
Публикуване на коментар