loading...
Продукти:
- 6 бр. готови тънки питки тортили
- 1/2 глава кромид лук
- 3 бр. печени червени чушки (обелени)
- домати от консерва (или доматена салца) около 300 г
- 1/2 скилидка чесън
- 300 г гъби печурки
- 300 г пилешко месо (ползвах сварено, но може и сурово)
- кубче краве масло (около 40 г)
- 200 - 300 г кашкавал
- сол, олио, смлян черен пипер
- лимонова трева (по желание)
- Първо приготвяме доматения сос за намазване на нашите тортили-пици: В малко олио запържваме нарязания кромид лук, след това добавяме нарязаните (или пасирани) домати от консерва (или салцата). Изчакваме да поизври водата от доматите и добавяме печените чушки, предварително счукани (или пасиране) на пюре. Пържим още малко, посоляваме, добавяме скълцания чесън и отстраняваме от котлона.
- След това изпържваме гъбите: В малко загрято олио слагаме предварително измитите и нарязани на филийки гъби.
- Подготвяме и пилешкото месо:
Пържим до извиране на водата (ако са пуснали), добавяме малко масло.
След това посоляваме, поръсваме със смлян черен пипер и отстраняваме от котлона.
Оформяне на тортила-пиците:
- Вземете една питка и я намажете с доматения сос.
- Сложете от пилешкото месо, пържените гъби.
- Поръсете с настърган кашкавал.
- Завийте питката и поставете в предварително намазана с масло тава.
- Подгответе така всички питки.
- Ако ви остане от доматения сос, то намажете питките и отгоре.
- Поръсете ги с настърган кашкавал и запечете във фурна на 220 (С) градуса до зачервяване на кашкавала.
Коментари
Публикуване на коментар