Друго заглавие, което би подхождало е сочно пилешко. Аз запазих името от оригиналната рецепта. Приготвя се бързо, слагам я към лесните и диетични рецепти.
Рецептата е от сайта povarenok.ru
Продукти:- 1 пиле (или 4 филета, обезкостени бутчета)
- 1 глава кромид лук
- 1 скилидка чесън
- 4 -5 големи домати
- 50 г масло
- олио (за пържене на месото)
- смлян черен пипер (на вкус)
- босилек
- черни маслини около 20 бр.
- по желание 2 с.л. настърган пармезан
- щипка захар (за доматите)
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилето на порции (може да отстранете кокалите, но, ако не ви е любимо занимание може да ги оставите). Оформете на пържоли, като леко начукате месото. Посолете и наръсете със смлян черен пипер.
- Загрейте в тиган малко олио и запържете месото от всички страни.
- Извадете от тигана и на всяко парче месо сложете малка бучка масло.
- Долейте в тигана още малко олио и запържете нарязаните кромид лук и чесън.
- Доматите потопете за кратко във вряла вода и ги обелете.
- След това ги нарежете на кубчета и ги сложете при лука. Посолете на вкус и сложете щипка захар.
- Пържете доматите, докато сокът, който ще пуснат, не изври на половина и докато се образува по-гъст доматен сос.
- След това сложете пилешките пържоли и на слаб котлон, под капак, оставете да ври всичко около 15 - 20 минути.
- Поръсете със сух или нарязан пресен босилек.
- При сервиране сложете парче месо, доматен сос, нарязани маслини и поръсете по желание с малко пармезан (само за аромат).
Коментари
Публикуване на коментар