Пиле като пица


Друго заглавие, което би подхождало е сочно пилешко. Аз запазих името от оригиналната рецепта. Приготвя се бързо, слагам я към лесните и диетични рецепти.



Рецептата е от сайта povarenok.ru
Продукти:

  • 1 пиле (или 4 филета, обезкостени бутчета)
  • 1 глава кромид лук
  • 1 скилидка чесън
  • 4 -5 големи домати
  • 50 г масло 
  • олио (за пържене на месото)
  • смлян черен пипер (на вкус)
  • босилек
  • черни маслини около 20 бр. 
  • по желание 2 с.л. настърган пармезан
  • щипка захар (за доматите)


Начин на приготвяне:

  • Нарежете пилето на порции (може да отстранете кокалите, но, ако не ви е любимо занимание може да ги оставите). Оформете на пържоли, като леко начукате месото. Посолете и наръсете със смлян черен пипер.
  • Загрейте в тиган малко олио и запържете месото от всички страни.
  • Извадете от тигана и на всяко парче месо сложете малка бучка масло.




  • Долейте в тигана още малко олио и запържете нарязаните кромид лук и чесън.




  • Доматите потопете за кратко във вряла вода и ги обелете.
  • След това ги нарежете на кубчета и ги сложете при лука. Посолете на вкус и сложете щипка захар. 
  • Пържете доматите, докато сокът, който ще пуснат, не изври на половина и докато се образува по-гъст доматен сос.
  • След това сложете пилешките пържоли и на слаб котлон, под капак, оставете да ври всичко около 15 - 20 минути.




  • Поръсете със сух или нарязан пресен босилек.
  • При сервиране сложете парче месо, доматен сос, нарязани маслини и поръсете по желание с малко пармезан (само за аромат).




Коментари