ПАТЛАДЖАН " ИЗНЕНАДА "



=  ПАТЛАДЖАН " ИЗНЕНАДА " =








  Не обичам патладжан, но съпругът ми го обожава. Така от село бяха попаднали няколко такива в къщи и стояха сигурно седмица, докато един ден реших, че трябва да ги направя нещо. И така изненадах любимия с така приготвени, изглеждащи много добре, а и разбирайки по - късно и много вкусни патладжани - изненада. 
Продуктите, които добавих към тях са неща, които има във всеки хладилник. 
А ето ги и тях :

ПРОДУКТИ

4 средно големи патладжана
около 200 - 250 гр. сирене
3 - 4  домата
200 гр. настърган кашкавал
чубрица
червен пипер
сол
олио

ПРИГОТВЯНЕ


Патладжаните се измиват и всеки един от тях се разрязва с остър нож по дължина на парчета с дебелина около 1 см, като разрезът е към дръжката, но не до края ( от снимките добре се вижда как ). 
Посоляват се разрезите и патладжаните се оставят около половин час, за да си пуснат горчивото. След това леко се измиват и се подреждат в тава, която е застлана с хартия за печене. 
Във всеки от разрезите се слага плочка сирене и резен домат. Тук е момента да вмъкна, че може да се постави и някакво пушено филе например, ако не искате ястието да е съвсем постно. Също така може колбас, бекон или каквото ви се намира в хладилника. 
След като разрезите са напълнени, се посолява с червен пипер и се поръсва с чубрица по възможност във всеки разрез. Отгоре така приготвените патладжани се поливат леко с олио и тавата се покрива с фолио. Пекат се на 200 градуса около 70 минути. Малко преди да са готови, се маха фолиото и всеки патладжан се поръсва обилно с настърган кашкавал. Допича се, колкото да се разтопи кашкавалът.
Ястието се поръсва с магданоз и се сервира топло. 


ДА ВИ Е ВКУСНО ! 










СЛЕДВА НАГЛЕДНО РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА



ПАТЛАДЖАНИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА ЛЕНТИ, ПОСОЛЯВАТ СЕ И СЕ ОСТАВЯТ ПОЛОВИН ЧАС




ВЪВ ВСЕКИ РАЗРЕЗ СЕ СЛАГА ПЛОЧКА СИРЕНЕ И РЕЗЕН ДОМАТ




ПОРЪСВА СЕ С ЧЕРВЕН ПИПЕР И ЧУБРИЦА




ПАТЛАДЖАНИТЕ СЕ ПОЛИВАТ ЛЕКО С ОЛИО И СЕ ПОКРИВАТ С ФОЛИО




ПЕКАТ СЕ НА 200 ГРАДУСА  ОКОЛО 70 МИНУТИ




КАШКАВАЛЪТ СЕ НАСТЪРГВА




МАЛКО ПРЕДИ ДА СА ГОТОВИ, СЕ МАХА ФОЛИОТО И СЕ ПОРЪСВАТ ОБИЛНО С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ




ЗАПИЧАТ СЕ ОЩЕ МАЛКО, ЗА ДА СЕ РАЗТОПИ КАШКАВАЛЪТ




ПОРЪСВАТ СЕ С НАРЯЗАН МАГДАНОЗ








СЕРВИРАТ СЕ ТОПЛИ
















   




Коментари