= СПАГЕТИ ЗАПЕЧЕНИ НА ФУРНА =
/ РЕЦЕПТА СТЪПКА ПО СТЪПКА /
Не съм почитател на спагетите, но направени по този начин - обожавам ги. А и не само аз. Преди години хапнах подобни в едно заведение. Експериментирах и се получиха много вкусни.
В къщи често си ги поръчват и аз естествено изпълнявам. Стават невероятни на вкус, а разтягащия се кашкавал и аромата на пушено филе, ммммммммм, много вкусно.
Няма да съжалявате, ако си ги направите по описаният по - долу начин. Приготвянето им е лесно. Следвайте рецептата, както и снимките, чрез които ще видите приготвянето стъпка по стъпка.
ПРОДУКТИ
1 пакет спагети 400 гр.
350 гр. пушено филе ( свинско или пуешко )
250 гр. майонеза
250 гр. кетчуп
350 - 400 гр. кашкавал
2 кубчета пилешки бульон
ПРИГОТВЯНЕ
Спагетите се сваряват в подсолена вода, в която има 2 с. л. олио. След като са готови, се отцеждат и се изсипват в тавата, в която ще се запичат. Аз използвам тава с размери 25 на 33 см. Разстилат се и върху тях се натрошават кубчетата бульон. Филето се нарязва на кубчета и също се добавя. Слага се майонезата и кетчупа, като ако обичате повече кетчуп, може да увеличите количеството, но при повече майонеза, спагетите ще станат мазни. Всичко се обърква много добре. Може да опитате дали са ви достатъчно солени, но поради солта при варенето, както и заради двата бульона, според мен няма нужда от допълнително сол.
След разбъркването, спагетите се заравняват в тавата и се покриват добре с настърган кашкавал. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала. Поднасят се топли ( дори и студени са много вкусни ).
ДОБЪР АПЕТИТ !
СЛЕДВА НАГЛЕДНО РЕЦЕПТАТА СТЪПКА ПО СТЪПКА
НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ |
СПАГЕТИТЕ СЕ СВАРЯВАТ И ОТЦЕЖДАТ |
ИЗСИПВАТ СЕ В ТАВА И СЕ ПОРЪСВАТ С НАТРОШЕН ПИЛЕШКИ БУЛЬОН |
ФИЛЕТО СЕ НАРЯЗВА НА КУБЧЕТА |
ИЗСИПВА СЕ ВЪРХУ СПАГЕТИТЕ |
ДОБАВЯ СЕ МАЙОНЕЗАТА |
СЛАГА СЕ И КЕТЧУПА |
СПАГЕТИТЕ СЕ ОБЪРКВАТ ДОБРЕ И СЕ ПОДРАВНЯВАТ В ТАВАТА |
КАШКАВАЛЪТ СЕ НАСТЪРГВА НА ЕДРО РЕНДЕ |
СПАГЕТИТЕ СЕ ПОКРИВАТ С КАШКАВАЛ |
ПЕКАТ СЕ В ЗАГРЯНА НА 200 ГРАДУСА ФУРНА ДО ЗАПИЧАНЕ НА КАШКАВАЛА |
СЕРВИРАТ СЕ ТОПЛИ |
И С МНОГО ЛЮБОВ |
Коментари
Публикуване на коментар