Рибата ми хареса, сосът не чак толкова. Може би не трябваше да замествам заквасената сметана с маскарпоне или просто вкусът на соса не е моят сос.
Все пак рибката си струва - хрупкава и апетитна е.
Ще ви трябва филе от бяла риба (при мен хек), галета, сусам (само бял или смес от бял и черен), сол и малко олио.
Филетата бяла риба се нарязват на пръчици и се посоляват.
Галетата се смесва със сусама.
Овалваме рибните пръчици в галетата и пържим в загрято олио до зачервяване.
Следват продуктите за соса по оригинална рецепта, която взех от едно старо кулинарно списание "Сол - Пипер":
- 2 малки глави кромид лук
- 15 г масло
- 200 г заквасена сметана (заместих с маскарпоне, а може би не трябваше)
- 3-4 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. дижонска горчица
- 150 мл бяло сухо вино
- 1 с.л. каперси
- сол, черен пипер
Задушаваме ситно нарязания лук в маслото. Когато лукът стане прозрачен добавяме виното и варим, докато остане на половина.
Прецеждаме и добавяме останалите съставки (горчица, сметана, кисело мляко, каперси, черен пипер и малко сол).
Разбъркваме сместа и я слагаме на слаб котлон, да къкри, докато се сгъсти.
И сервираме рибата само с лимонов сок :) (шегувам се).
Все пак сосът не е чак толкова лош, просто му липсва нещо.
Коментари
Публикуване на коментар