Честита Коледа с весели медени бисквитки



Весела Коледа, приятели!
Да сте здрави и много щастливи!

Днешната публикация избрах да е медена, сладка и весела.
Рецептата за меденото тесто е от Cooks and Bakes.

Продукти:

  • 300 г захар
  • 200 г мед
  • 200 мл олио
  • 10 г бакпулвер
  • 2 яйца
  • 650 г бяло брашно
  • подправки - 1 ч.л. микс за коледни сладки


Начин на приготвяне:


  • В тенджера и на слаб котлон загрейте меда и захарта.
  • Бъркайте до разтопяване на захарта (работете на слаб котлон, за да не се карамелизира меда и да загори).
  • Добавете бакпулвера, разбъркайте. Сместа бухва силно и в този момент отстранете от котлона.
  • Оставете сместа да се охлади (не е нужно да става напълно студена, но при пипане с ръка не трябва да пари).
  • Добавете яйцата едно след друго и бъркайте до пълното им поемане.
  • След това сложете и олиото.
  • Следва брашното и подправките. Омесете до меко тесто.
  • Разточете тестото на кора, дебела около 4 - 5 мм и изрежете формички (или късайте малки парченца и оформете на топчета).
  • Загрейте фурната до 180 (С) градуса.
  • В тава, застлана с хартия за печене подредете сладките на разстояние една от друга.
  • Изпечете ги до леко порозовяване на краищата.


Може да ги слепите две по две с мармалад или да ги украсите със захарно тесто.
Коледни играчки от елхата ми служеха за мостра.





Комплект с арменски сладки, меденки с айсинг и меденки със захарно тесто:



И още медени комплектчета:


Да ви е сладка Коледата! Да ви е топло на душите от любов!

Коментари