Печени картофи на фурна, поднесени с кашкавалено фондю

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
сол, розмарин
За кашкаваленото фондю:
200 г кашкавал
7 г царевично нишесте
100 мл бяло вино
7,5 г ракия
Картофите се пекат във фурната с кората до готовност. За препоръчване е да използвате млади картофи.


Настърганият предварително кашкавал се разтопява в малка тенджерка при непрекъснато бъркане, на слаб котлон. Прибавя се нишестето, виното, като не спирате да бъркате 10 минути , за да не залепне. Получава се гъст сос, към който прибавяте ракията и сваляте от котлона.
Нарязвате с нож картофите на кръст и леко ги разтваряте, така че да се получи като джоб. Поръсвате ги с розмарин и сол, и заливате с кашкамаленото фондю. Стават много вкусни!


Коментари