Това е едно от любимите ми ястия. Готвя го в няколко варианта, но основното са двата продукти - гъби и пилешко. Приготвих си го за един неделен обяд за 40 минути, което наистина е кратко време, когато си гладен. За съжаление никой вкъщи не обича гъби, така че си го хапнах сама.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 глава лук
500 г гъби
500 г пилешко месо
50 г топено сирене
20 мл бяло вино
вегета, черен пипер
Задушавате лука в малко мазнина, добавяте пилешкото месо, нарязано на кубчета, след това и гъбите. Те пускат вода, така че добавете по-късно, ако се налага. Пилешкото със зеленчуците се варят 20 минути, след което добавяте виното и подправките. Малко преди да свалите от котлона, сложете и 2-3 триъгълничета топено сирене, докато се разтопи- така е соса се сгъстява, а ястието става по-ароматно и вкусно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 глава лук
500 г гъби
500 г пилешко месо
50 г топено сирене
20 мл бяло вино
вегета, черен пипер
Задушавате лука в малко мазнина, добавяте пилешкото месо, нарязано на кубчета, след това и гъбите. Те пускат вода, така че добавете по-късно, ако се налага. Пилешкото със зеленчуците се варят 20 минути, след което добавяте виното и подправките. Малко преди да свалите от котлона, сложете и 2-3 триъгълничета топено сирене, докато се разтопи- така е соса се сгъстява, а ястието става по-ароматно и вкусно.
Коментари
Публикуване на коментар