Морковеният кекс беше сериозно предизвикателство за мен. Бях много изненадана от резултата, защото не очаквах, че ще ми хареса. Но мисля, че заслугата е на сушените плодове, които добавих към оригиналната рецепта:
Морковен кекс
Същата рецепта я пробвах и за мъфини, резултатът беше също толкова добър. Искам да ви предупредя, че този кекс не става висок, затова печете в тавичка с малък диаметър.
Въпреки всичко публикувам и моята интерпретация на вложените продукти, защото със сигурност резултатът е различен:
Направих този кекс и в трети вариант - много по-сладък!
Разликата е в крема отгоре, който определено е много сладък, сиропира кекса, затова е добре да намалите захарта от по-горната рецепта.
Кексът трябва да е изстинал, за да го намажете с този крем, който попива и десертът става съвсем различен.
Лети, благодаря ти за рецептата за крема!
Необходими продукти за крема:
125 гр. сирене крема;
50-60 гр. масло;
100 г пудра захар;
есенция - лимон, портокал
2-3 ч.л. лимонов сок
Крема сиренето и маслото трябва да са със стайна температура. С миксер се разбиват на ниска скорост, така че да се смесят добре. Към тях се добавя 3-4 капки есенция, постепенно и пресятата пудра захар, докато се получи гладък крем.
Кейкът се намазва с глазурата и се оставя в хладилник, за да може глазурата да стегне. Получава се сиропиран сладкиш, който изобщо не напомня на кекса от първата рецепта!
Морковен кекс
Същата рецепта я пробвах и за мъфини, резултатът беше също толкова добър. Искам да ви предупредя, че този кекс не става висок, затова печете в тавичка с малък диаметър.
Въпреки всичко публикувам и моята интерпретация на вложените продукти, защото със сигурност резултатът е различен:
Необходими продукти:
300 г настъргани моркови
150 г нарязани наедро сушени плодове (моят съвет е да използвате по-кисели като боровинки или кайсии, защото при един от вариантите сложих папая и пъпеш и стана много сладко)
2 яйца
100 г пудра захар
50 г масло
50 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
ЩОЛЕН С МОРКОВИ
Направих този кекс и в трети вариант - много по-сладък!
Разликата е в крема отгоре, който определено е много сладък, сиропира кекса, затова е добре да намалите захарта от по-горната рецепта.
Кексът трябва да е изстинал, за да го намажете с този крем, който попива и десертът става съвсем различен.
Лети, благодаря ти за рецептата за крема!
Необходими продукти за крема:
125 гр. сирене крема;
50-60 гр. масло;
100 г пудра захар;
есенция - лимон, портокал
2-3 ч.л. лимонов сок
Крема сиренето и маслото трябва да са със стайна температура. С миксер се разбиват на ниска скорост, така че да се смесят добре. Към тях се добавя 3-4 капки есенция, постепенно и пресятата пудра захар, докато се получи гладък крем.
Кейкът се намазва с глазурата и се оставя в хладилник, за да може глазурата да стегне. Получава се сиропиран сладкиш, който изобщо не напомня на кекса от първата рецепта!
Коментари
Публикуване на коментар