За Великден винаги сварявам три пъти повече яйца, от тези, които смятам да боядисам. Просто, защото се чупят.
И на този Великден ми останаха 15 сварени яйца... Използвах идеята на Йоана Буковска и направих алтернативен вариант на нейната "торта" - с яйца и сирена, кисели краставички и заливка от мляко и майонеза.
Основни продукти:
8 яйца
1 буркан кисели краставички
1 кофичка майонеза
150-200 г сирене
150-200 г кашкавал
4-5 с.л. кисело мляко
черен пипер, сол, малко горчица
Разделяте белтъците от жълтъците. Настържете белтъците, върху тях настържете половината кисели краставички, след това сирене, пак кисели краставички, жълтъците- последни. Разбийте майонезата с киселото мляко и подправките и покрийте купчинката настъргани продукти с тази заливка. Отгоре настържете кашкавал.
Снимка по-късно.
И на този Великден ми останаха 15 сварени яйца... Използвах идеята на Йоана Буковска и направих алтернативен вариант на нейната "торта" - с яйца и сирена, кисели краставички и заливка от мляко и майонеза.
Основни продукти:
8 яйца
1 буркан кисели краставички
1 кофичка майонеза
150-200 г сирене
150-200 г кашкавал
4-5 с.л. кисело мляко
черен пипер, сол, малко горчица
Разделяте белтъците от жълтъците. Настържете белтъците, върху тях настържете половината кисели краставички, след това сирене, пак кисели краставички, жълтъците- последни. Разбийте майонезата с киселото мляко и подправките и покрийте купчинката настъргани продукти с тази заливка. Отгоре настържете кашкавал.
Снимка по-късно.
Коментари
Публикуване на коментар