Напоследък често правя сладкиши с маскарпоне. Винаги стават страхотни, дори когато не са вложени кой знае какви продукти.Имах сирене маскарпоне от няколко дни в хладилника, но все не намирах време да изпека блат. Тогава ми хрумна, че идеята с кроасаните може да проработи, като използвам за блат- козунак!
Необходими продукти:
225 г маскарпоне - малка разфасовка
200 мл течна сладкарска сметана
5-6 с.л. пудра захар
няколко парчета козунак
2-3 с.л. течен шоколад
Първо нарежете козунака на филийки и ги сложете на дъното на формата за кекс. След това подгответе крема- разбийте маскарпонето с пудра захар, прибавете течната сладкарска сметана. Отделете малко количество, което смесете с малко течен шоколад. След това сложете по-голяма част от крема върху блата от козунак, след това пак парчета козунак и накрая крем, смесен с шоколад. Нека сладкишът остане в хладилник за една нощ и след това ще му се насладите!
Необходими продукти:
225 г маскарпоне - малка разфасовка
200 мл течна сладкарска сметана
5-6 с.л. пудра захар
няколко парчета козунак
2-3 с.л. течен шоколад
Първо нарежете козунака на филийки и ги сложете на дъното на формата за кекс. След това подгответе крема- разбийте маскарпонето с пудра захар, прибавете течната сладкарска сметана. Отделете малко количество, което смесете с малко течен шоколад. След това сложете по-голяма част от крема върху блата от козунак, след това пак парчета козунак и накрая крем, смесен с шоколад. Нека сладкишът остане в хладилник за една нощ и след това ще му се насладите!
Коментари
Публикуване на коментар