Рецептата е на майка ми, все още не съм я правила, но на рождения ден на сестра ми, опитах нейната. Много впетляваща е визията на ястието - прилича на солена торта, а всъщност е нещо като пилешка мусака със зеленчуци.
Необходими продукти:
тиквички, наразяни и изпечени на скара
пилешко месо - всъщност може да се ползва всякакво месо
2 глави лук
моркови
пипер
50 мл бяло вино
подправки - сол, черен пипер, магданоз
Първото, което трябва да направите, е пилешко задушено със зеленчуци - можете да добавите каквито искате съставки, включително и чесън. Задушавате лука и пилешкото месо, прибавяте нарязаните зеленчуци, добавяте малко топла вода. Варите до пълна готовност, като към края на готвенето добавяте подправките и малко вино за аромат.
В йенска тенджера нареждате по стените предварително нарязани и изпечени на скара филийки тиквички. Нареждате ги така, че да покрият дъното и стените. След това изсипвате пилешката яхния върху тиквичките. Слагате тавичка върху йенската тенджера и я обръщате наопаки, така че дъното остава отгоре. Така се получава тази форма на торта. Запичате ястието в тавичката в гореща фурна за около 10-15 минути. Поднасяте на парчета като мусака.
Коментари
Публикуване на коментар